MacGyver píše:Nicméně objem termosky 1l není nic moc a pravděpodobně se nevyhneme vaření na dalším zdroji v případě rozmanitějšího jídla (maso zvášť + příloha v termosce).
Když bude nejhůř, budeš rád když vůbec něco uvaříš. Bude nejvýhodnější vařit všechno najednou a dají se sehnat i termosky větší než 1 l. Teď ale koukám, že vhodná nerezová vakuová s objemem větším než 1l bez pumpičky na vaření bude trochu o shánění. Našla jsem několik třílitrových nerezových, ale má to všechno pumpičku.
Optimální by bylo něco takovéhohle
http://www.be-ready.cz/isosteel-nadoba-na-jidlo-16l-va-9681.html, ale chtělo by to větší objem.
Tady je článek o vaření v termosce
http://www.svetoutdooru.cz/clanky/pravda-o-termosce-a-vareni-v-ni/Další článek, o termoskách podrobněji
http://www.svetoutdooru.cz/clanky/termosky-na-jidlo-esbit-food-jug/Tady jsem našla zajímavou vychytávku
http://bushcraft.cz/tipy-a-triky/teplo-v-termosce/, ale ježto nejsem technik, tak by mě zajímalo, jestli to bude fungovat (je to poslední příspěvek).
Edit MacGyver - zmíněný přízpěvek z odkazované diskuse: Termosku na zimní výpravy jsme řešili v kruhu polárníků již kdysi a nejefektivnější je termoska skleněná, je však pochopoitelně velmi málo odolná, a tak jsem koupil nerezovou termosku v tesku za 150 a do dna vrtnul díru (ani tam podtlak nebyl, neudělalo to css)
Vzniklým otvorem do mezistěn nalil polyuretanový roztok, který dělá drobné uzavřené blinky, tento se používá k izolaci vodíkových nádrží, a hle, efekt byl ještě lepší než u skleněné termosky. kafe je po 10 hod ještě 47 stupňů teplé. Tzn 53 stupňů za 10 hod dolů, to není špatné, že? (
Prosím dávejte sem ucelené informace. Odkaz nemusí v budoucnu fungovat a diskuse ztratí smysl. Zároveň když na něco odkazujete, tak napište vždy alespoň rámcově o co jde. Díky MacGyver