2 Maximus:Však já taky myslel v "první etapě" (oni by dvakrát po sobě neopakovali do puntíku stejný scénář, proč by nám dávali šanci odhadovat jejich přístí kroky...)
2 MacGyver:S tím Pearl Harbourem jsi mě přivedl na myšlenku, že je možná dobré, že tady o tom všem píšeme. (Kdyby si Američani připustili, že jim mohou Japonci něco takového udělat a Japonci naopak věděli, že to Američané vědí, určitě by se to vyvíjelo jinak a asi s podstatně menšími ztrátami pro USA.)
Já si myslím, že situace v Evropě je hodně vážná. Ne až tak kvůli teroristům, ale cítím především takovou tu morální krizi, "syndrom vyhoření" cílů kapitalismu ve smyslu trvalého hospodářského vzestupu, či jak bych to definoval. Ale jak už jsem o tom psal jinde - já na to nemám moc intuici a mé závěry z oblasti politicko-společenského klimatu mohou být úplně zcestné.
Ale ať už se semele cokoli, jak píšeš a mě se to taky tak jeví, pak by tato krize měla
horizont přinejmenším několik let. Což by znamenalo spotřebování prakticky všech dopředu "nakřečkovatelných" zásob a pak by nás donutila "osekat" náš současný způsob života až "na kost" a minimalizovat naši spotřebu i nároky tak, aby se těch několik let vůbec dalo nějak zvládnout. A to pominu, že by se na zpestření toho všeho, mohly spatřit světlo světa
"i vyhlášky a zákony, které", jak pravil jeden nejmenovaný představitel, "
by svým obsahem zcela popíraly i základní fyzikální zákony" a které považuje za mnohem nebezpečnější a škodlivější, než samotnou krizovou situaci (mimochodem, zrovna jeden takový skutečně "chytrý nápad" zde řešíme v jiném tématu, že).
Základní pořadí "nezbytností" pro přežití je už dáno základní strukturou tohoto fóra a věřím, že jednotlivá vlákna, která se tam časem objeví, budou obsahovat vždy i složku použitelnou při tomto hard-core scénáři a jejich vhodnou kombinací půjde (podle konkrétní situace dané rodiny či jednotlivce) najít vždy nějaké užitečné řešení. Bude to asi hodně těžké k žití, mnozí se možná "lepších časů" (pro těžké životní podmínky a sníženou zdravotní péči) už ani nedožijí, ale společnost jako taková přežije určitě (a tím rozhodně nemyslím, že by to ISIL v České kotlině vyhrál a zaujal naše místo). Zkusme najít "ta praktická řešení", vývoj politické situace za nás už velmi ráda rozeberou sama média
.