Právě je 25 lis 2024 14:05

NEZDOLNY.CZ

Ad omnia paratus

Vaříme z trvanlivých potravin

 
Příspěvky: 43
Registrován: 26 zář 2015 07:35

Vaříme z trvanlivých potravin

Příspěvek od Jaromír » 11 lis 2015 00:18

Spousta lidí je toho názoru že se z "konzerv" nedá uvařit chutné plnohodnotné jídlo.
Většina těchto polotovarů a konzerv převážně domácí produkce tomu odpovídá, a nedá se to jíst, natož z toho připravit normální pokrm. Navíc v dnešní době, kdy je všeho dostatek a denně čerstvé.

Ano mám doma spoustu trvanlivých potravin z kterých vaříme normální domácí jídla, to ovšem neznamená že jíme pouze z konzerv.

Nečekejte však recepty jak z většiny kuchařek ale spíše pokyny k přípravě jídla doplněné o postřehy a výběr trvanlivých surovin.

Postupem času sem budu přidávat pár receptů na smysluplné jídlo a hlavně chutné které si rád připravím a nemám sním sebemenší problém, jak s přípravou tak s celkovým dojmem a chutí.

 
Příspěvky: 43
Registrován: 26 zář 2015 07:35

Re: Vaříme z trvanlivých potravin

Příspěvek od Jaromír » 11 lis 2015 00:32

U receptů budou dvě verze jedna jedna nazvaná "soft" pro běžný a pravá hardcore verze výhradně ze surovin trvanlivých!
I u harcore verze do zlých časů čekejte smysluplný recept, ne ohřátou vepřovku s rýží.
A když vám bude některá věc chybět postupujte jako ve videu: www.youtube.com/watch?v=sVpuZ6JnIII :D

 
Příspěvky: 43
Registrován: 26 zář 2015 07:35

Re: Vaříme z trvanlivých potravin

Příspěvek od Jaromír » 11 lis 2015 01:14

MACARONY PUTTANESCA
připravte si:
pasta -těstoviny dle výběru
olivový olej extra virgin
ančovičky
olivy bez pecky
kapary
česnek
chilli papričku nebo sušené
Rajčata nakládaná
cukr
čerstvou bylinku - hladkolistou petržel nebo ochucený olej i sušené bilinky...

V pánvi na oleji restujeme česnek, ančovičky, chilli pěkně zprudka, přidáme rajčata, olivy, kapary,pepř cukr, svaříme.
nakonec dáme uvařené těstoviny al dente, petržel, sůl pepř dle chuti.

Nebojte se rajčat z plechovky v zimě jsou na vaření lepší než většina čerstvých z obchodu.
Čerstvý česnek se dá nahradit česnekem vařeným v olivovém oleji - takto vydrží několik měsíců a je to rychlý základ italských jídel. Recept přidám příště.místo bylinky se dá použít ochucený olej - bazalkový atd..
Přílohy
P1180062.JPG
suroviny dle libosti.
P1180066.JPG
musím zapracovat na prezentaci.

 
Příspěvky: 43
Registrován: 26 zář 2015 07:35

Re: Vaříme z trvanlivých potravin

Příspěvek od Jaromír » 13 lis 2015 21:19

Opečený luncheon meat s fazolí
Tento recept vařím spíše venku pro více lidí na vícedenních akcích atd..

Připravte si:
fazole bílé v rajčatové šťávě
fazole tmavé
protlak
oldenhäuser chopped pork z lídlu
cibule, česnek
chilli
olej

Základ na tuku opečeme cibuli a česnek, zarestujeme protlak přidáme fazole a dusíme.
Opečeme luncheon meat, a podáváme s zeleninkou bonduelle
Přílohy
P1180118.JPG
P1010139.JPG


Zpět na Potraviny v domácnosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků