Právě je 28 bře 2024 21:30

NEZDOLNY.CZ

Ad omnia paratus

Plastové víčko na konzervu

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 548
Registrován: 28 říj 2015 14:59

Plastové víčko na konzervu

Příspěvek od Josef » 04 bře 2018 14:27

Jde vlastně o úplnou drobnost... (ale na takto banální a nezařaditelné drobnosti tu zatím nemáme sólo rubriku).

Když otevřete plechovou konzervu (ať už je opatřená trhacím uzávěrem nebo potřebujete klasický otvírák), ale z nějakého důvodu nespotřebujete její obsah, nastává s ní problém. Na výletě hrozí vyklopení obsahu konzervy - v tom lepším případě do mikroténového sáčku, v tom horším případě (roztržení sáčku ostrou hranu konzervy) přímo do batohu. Aby se tomu předešlo, zkonzumujete načatou konzervu raději celou, často i za cenu přemáhání. To je škoda, za hodinku či za dvě by vám určitě přišla k chuti více. V domácnosti sice bezpečně uložíte načatou konzervu do ledničky, ale i když přimáčknete její víčko, stejně netěsní a její obsah pomalu vysychá. V těchto a určitě ještě mnoha dalších případech, by se vám mohlo hodit plastové víčko na konzervy. Celkem běžně existuje. Takové víčko je totiž standardní součástí konzervy se slazeným kondenzovaným mlékem značky Condé. Jednak slouží jako víčko, ale je současně i jako středící nákružek, umožňující její bezpečné stohování v regále. Víčko má standardizovaný průměr, takže se hodí nejen na originální konzervu Condé, ale na většinu jiných konzerv o průměru 75mm (typická velikost paštik a masových konzerv od Hamé, či konzerv s fazolemi Giana). Víčko obdobného průměru, i když ne přímo určené na konzervy má i sklenička s oříškovou pomazánkou Nutella 200g.

Víčko se hodí nejen na uzavření načaté konzervy, ale také jako podložka, pokud chcete konzervu do něčeho kovového vložit (např. do hrnku), aby tam neklepala. Protože není žádoucí, aby se plast během času unavil, natáhl a víčko při použití netěsnilo, neskladujte je naklapnuté na konzervu, ale vložte je pod ní. Na konzervu je naklapněte, až ji otevřete, část obsahu zkonzumujete a budete ji skutečně potřebovat na dalších několik hodin bezpečně a těsně uzavřít. Je to lepší řešení, než se ji snažit zabalit do igelitového pytlíku a doufat, že to z něj nevyteče. Snad naleznete i další víčka vhodná na uzavření větších nebo menších konzerv, které se vyskytují na trhu a podělíte se se svou zkušeností...

Přidávám pár obrázků, kde víčko nejprve slouží jako přepravní podložka pod konzervou a nakonec se stává jejím dočasným uzávěrem.

Plastové víčko Condé:
plastove-vicko-Conde.jpg

Plastové víčko Nutella:
plastove-vicko-Nutella.jpg
V nejkomplikovanějších situacích nejspolehlivěji fungují obvykle ty nejprimitivnější technologie.

 
Příspěvky: 13
Registrován: 26 bře 2016 23:57

Re: Plastové víčko na konzervu

Příspěvek od K4cer » 11 bře 2018 10:09

Já s úspěchem používám víčka na kočičí žrádlo. Jsou ksehnání ve zverimexu nebo občas v řetězcích v oblasti krmení pro zvížátka.

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 548
Registrován: 28 říj 2015 14:59

Re: Plastové víčko na konzervu

Příspěvek od Josef » 11 bře 2018 17:05

Včera jsem náhodou narazil i na originál víčka (v drogerii):
plastove-vicko-Fackelmann.jpg
V nejkomplikovanějších situacích nejspolehlivěji fungují obvykle ty nejprimitivnější technologie.


Zpět na Nástroje, nářadí a vybavení pro získání potravy a vody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků