(Já se taky nehádám v pravém slova smyslu, to jsem napsala jen abych nebyla tak nudná.)
Pokud se chceš uživit jen tím, co ti dá příroda a navíc ještě z kytek, tak je to velmi těžké a musíš tomu věnovat celý den. To za prvé, a za druhé si okolí velmi brzo vyžereš a musíš jít o kus dál. A za třetí musíš znát všechno jedlé, protože řada zdrojů (stejně jako pyl) je sezónních.
Ale vzpomeň si, že jsme tenkrát to základní zadání změnili na žaludový workshop, a kdybychom tenkrát fakt mákli, tak jsme si za ten den svoje kalorie vyrobili (pro všech 7 nebo kolik nás bylo, jo a bylo to posledního listopadu, leden by byl daleko horší). Co se týká mých názorů na informační hodnotu kupní ceny čehokoliv, jsem mimořádně skeptická. Prodejní ceny dnes neodpovídají množství práce, která je potřebná k výrobě dané věci, jsou vším možným zkreslené (daně na alkohol, dotace atd.) Například u pylu cenu šroubuje nahoru ten testosteron - úplně stejným mechanismem jako šroubuje zájem i cenu cokoliv, co nějak souvisí se sexem.
Ale abych se vrátila k předchozímu, zkus mi prosím dát nějaká kritéria, poměrně konkrétní, jaké máš ty osobně nároky na zdroj survivalové potravy. Fakt mě to zajímá, vím že jsi praktik a máš i náhledy z úhlů pohledu, kterými se já zabývám jen velmi povrchně.