Stránka 1 z 2
Kvalitní masové konzervy
Napsal:
11 lis 2015 00:38
od Ivana
U berana šla řeč o kvalitních konzervách, nějak jsem si to nepsala, ač jsem asi měla. Mohli by sem prosím znalci hodit přehled co a kam chodit nakupovat? Mě už se asi tak 10 let nepovedlo koupit něco poživatelného.
Aby bylo zcela a křišťálově jasno, separát je sprosté slovo.
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
11 lis 2015 14:27
od cipis
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
11 lis 2015 18:56
od MacGyver
Taky se hovořilo několikrát o:
Švéda
http://www.sveda-quality.cz/Dovast
http://www.chlazenajidla.cz/Od obou firem jsem svého času nakupoval po paletách sterilované kuřecí, vepřové i hovězí maso jako polotovary na přípravu jídla v polních podmínkách. S kvalitou jsem byl maximálně spokojen.
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
12 lis 2015 17:01
od Ivana
Dík za tipy.
Ještě tam šla řeč o nějakých konzervách masa ve vlastní šťávě od Lídla, firmu jsem zapomněla.
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
12 lis 2015 21:35
od Acerada
Ahoj Ivano,
o Lindlu mluvil myslím Milli , jak o konzervách, tak i o salámech
, zkus ho poptat .
Dovast je super, konzervy za jedna, krom svíčkové omáčky.
A pak jsou nedobré, ty jejich sušené omáčky.
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
13 lis 2015 00:04
od Ivana
Milli tam byl taky, ale o Lidlu myslím nemluvil zrovna on, to byl někdo jiný.
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
18 lis 2015 18:40
od Koniáš
To jsem byl asi já.
Jedná se o vepřovou konzervu PIKOK zelenou z Lidlu
92% masa. 300g, cena 34,- Kč.
Koniáš
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
18 lis 2015 21:30
od Rainier Wolfcastle
konzervy z Lidlu kupuji také a mám je ve svých NZ. I přesto, že jsou na české poměry nadprůměrné, s rakouským/německým Lidlem se nedají srovnat. Mám v plánu zkusit pár v Rakousku koupit a porovnat.
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
16 bře 2016 18:36
od Rainier Wolfcastle
Re: Kvalitní masové konzervy
Napsal:
04 čer 2016 21:40
od Brtník
Ví někdo, jak masové konzervy vyrobit doma?
V době kdy všechno funguje jak má, je sice asi zbytečné maso zavařovat, ale kdyby se zhroutilo zásobování a k tomu nešel dlouhodobě proud, tak by se to hodilo. Zásoby by došly, nové by koupit nešly a to, že si umím vyprodukovat maso z domácího chovu by bylo znehodnoceno tím, že bych ho neuměl uchovat a plně zužitkovat.
Domnívám se, že schopnost vytvoření si vlastních zásob i v těžké době je jednou z nejdůležitějších dovedností a obrovskou výhodou pro přežití.
Pak teda ještě si to ubránit před těma co to neumí.