Bažant s kořenovou zeleninou
Napsal: 10 lis 2015 12:06
Naprosto jednoduchý recept na pečeného bažanta, který lze použít i v přírodě v případě, že máme suroviny a vhodnou nádobu. Přílohu volíme dle chuti, ale mnohým vyhovuje jako příloha samotná pečená zelenina.
Na 4 porce potřebujeme:
1ks Bažanta obecného
4x velká mrkev
4x velká petržel
2x velká cibule
Máslo (nebo jiný tuk), sůl, kmín, tymián.
Zeleninu nakrájíme, bažanta prošpikujeme co nejvíce pod kůží máslem, osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a pečeme cca 1,5 hodiny na 180 stupňů. V půlce pečení otočíme. Délka a způsob pečení je potřeba upravit tak, aby se bažantík zbytečně nevysušoval.
V přírodě jsme schopni jej takto upéct v hrnci s pokličkou ve žhavém uhlí. Foto servisu není nic moc, páč jsem si uvědomil, že jsem zapomněl talíř vyfotit a už jsem měl půlku sežranou
Na 4 porce potřebujeme:
1ks Bažanta obecného
4x velká mrkev
4x velká petržel
2x velká cibule
Máslo (nebo jiný tuk), sůl, kmín, tymián.
Zeleninu nakrájíme, bažanta prošpikujeme co nejvíce pod kůží máslem, osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a pečeme cca 1,5 hodiny na 180 stupňů. V půlce pečení otočíme. Délka a způsob pečení je potřeba upravit tak, aby se bažantík zbytečně nevysušoval.
V přírodě jsme schopni jej takto upéct v hrnci s pokličkou ve žhavém uhlí. Foto servisu není nic moc, páč jsem si uvědomil, že jsem zapomněl talíř vyfotit a už jsem měl půlku sežranou