Právě je 22 lis 2024 03:23

NEZDOLNY.CZ

Ad omnia paratus

Bažant s kořenovou zeleninou

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 415
Registrován: 24 zář 2015 19:19
Bydliště: Brno

Bažant s kořenovou zeleninou

Příspěvek od MacGyver » 10 lis 2015 12:06

Naprosto jednoduchý recept na pečeného bažanta, který lze použít i v přírodě v případě, že máme suroviny a vhodnou nádobu. Přílohu volíme dle chuti, ale mnohým vyhovuje jako příloha samotná pečená zelenina.

Na 4 porce potřebujeme:
1ks Bažanta obecného
4x velká mrkev
4x velká petržel
2x velká cibule
Máslo (nebo jiný tuk), sůl, kmín, tymián.

Zeleninu nakrájíme, bažanta prošpikujeme co nejvíce pod kůží máslem, osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a pečeme cca 1,5 hodiny na 180 stupňů. V půlce pečení otočíme. Délka a způsob pečení je potřeba upravit tak, aby se bažantík zbytečně nevysušoval.

V přírodě jsme schopni jej takto upéct v hrnci s pokličkou ve žhavém uhlí. Foto servisu není nic moc, páč jsem si uvědomil, že jsem zapomněl talíř vyfotit a už jsem měl půlku sežranou :)
Přílohy
DSCF0500.JPG
DSCF0501.JPG
Vlastní zkušenost je nepřenosná!

Zpět na Složitější recepty na vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník