Žaludová polívka
mrkev
kousek celeru
cibule
olej na osmažení
jakékoliv houby (měli jsme žampiony, penízovku sametonohou a ucho jidášovo)
žaludová mouka na zahuštění (asi 1 hrnek)
vejce
Osmahneme cibulku, přidáme houby a na kostičky nakrájenou zeleninu. Osmehneme a zalijeme vodou. Máme-li, nyní teprve přidáme ucho jidášovo, nakrájené na malé kousky. Vaříme a zahustíme žaludovou moukou. Necháme povařit. Můžeme přidat vajíčko a můžeme hotovou polívku rozmixovat.
Výsledky ochutnávky:
3 - asi by mě to chutnalo líp rozmixované, bylo to takové moučnaté. Vývar ztratil přidáním žaludové mouky chuť, možná se to mělo ještě opepřit.
5
? - luxusní, ale lehce moučné
? - velmi dobrá, i když bez žaludové mouky byla chutnější